Wat is BB-cream en waarvoor gebruik ik het?

BB-cream is een zeer populaire make-up optie die in het afgelopen decennium steeds meer aandacht heeft gekregen. Maar wat is BB-cream precies en waarvoor gebruik je het? In deze artikel zal ik uitleggen wat BB-cream is, wat de voordelen ervan zijn en hoe je het op de juiste manier kunt gebruiken.

Wat is BB-cream?

BB-cream is een alles-in-één crème die hydrateert, verzorgt, de huid egaliseert en beschermt tegen de zon. Het is ideaal voor mensen met een gevoelige huid of rosacea, omdat het kalmerende en hydraterende ingrediënten bevat. BB-cream is ook geschikt voor mensen die een foundation willen dragen met een lichte dekking.

De verschillende soorten BB-creams

De meeste mensen kennen BB-cream als een alles-in-één product dat de huid egaler, hydrateert en beschermt tegen de zon. Maar BB-cream is er in verschillende soorten, elk met hun eigen unieke set aan eigenschappen. Hieronder staan ​​de 4 meest populaire types van BB-creams die je kunt vinden:


1. Hydraterende BB-creams: Deze crèmes zijn rijk aan hydraterende ingrediënten zoals glycerine en hyaluronzuur. Ze helpen de huid vochtig te houden en voorkomen uitdroging. Hydraterende BB-creams zijn geschikt voor alle huidtypes, maar vooral goed voor droge huidtypes.


2. Matterende BB-creams: Matterende BB-creams bevatten ingrediënten die de talgproductie reguleren en onzuiverheden verminderen. Deze crèmes zijn geschikt voor alle huidtypes, maar vooral vettige of gemengde huidtypes die last hebben van glans.


3. Color-Correcting BB-creams: Deze crèmes bevatten ingrediënten die helpen om oneffenheden en pigmentatie te verminderen. Ze kunnen worden gebruikt om de huid egaler te maken en wallen te verminderen. Color-Correcting BB-creams zijn ideaal voor alle huidtypes, maar vooral voor mensen met een ongelijkmatige huidskleur of donkere kringen.


4. Anti-Aging BB-creams: Deze crèmes bevatten ingrediënten die helpen bij het bestrijden van lijntjes en rimpels. Ze helpen ook de collageensynthese te stimuleren, waardoor de huid steviger en gezonder uitziet. Anti-Aging BB-creams zijn ideaal voor oudere huidtypes die last hebben van verouderingsverschijnselen.

Lees hier meer over de voordelen van BB-cream.

Voordelen en nadelen van BB-cream

BB-cream heeft veel voordelen ten opzichte van andere foundations. Zo is het hydraterend, verzorgend, beschermend en geeft het een natuurlijke dekking. Daarnaast kun je BB-cream makkelijk aanbrengen met je vingers of een spons en is het de perfecte foundation voor een dagje weg of als je snel iets wilt opdoen. BB-cream is echter niet geschikt voor iedereen. Sommige mensen vinden dat het te dun en waterig is en dat het niet lang genoeg blijft zitten. Ook kan BB-cream je poriën benadrukken of juist verstoppen. Als je last hebt van onzuiverheden, acne of roodheid, is BB-cream mogelijk niet de beste keuze voor jou.

Welke ingrediënten zitten er in BB-cream?

Er zitten verschillende ingrediënten in BB-cream, maar de meest voorkomende zijn titaniumdioxide en zinc oxide. Deze twee stoffen beschermen je huid tegen schadelijke UV-straling en helpen bij het voorkomen van huidkanker. Daarnaast bevatten veel BB-creams vitamine A en E, waardoor ze ook hydraterend en anti-aging werken.

Hoe gebruik ik BB-cream?

BB-cream staat voor Blemish Balm Cream of Beauty Balm Cream. Het is een alles-in-één crème die je huid hydrateert, egaliseert, kleine oneffenheden camoufleert en tegelijkertijd beschermt tegen de zon dankzij SPF. BB-cream is er in verschillende tinten, dus er is altijd wel eentje die bij jouw huidtype past. 


Gebruik BB-cream als je foundation wilt, maar dan lichter. Breng de crème aan met je vingers of met een spons en blend goed uit totdat er geen strepen meer zichtbaar zijn. Als je huid droog is, breng dan eerst wat vochtinbrengende crème aan voordat je de BB-cream aanbrengt.